Studiji

Preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studiji

Saznaj više

Obrazovanje

Stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje

Saznaj više

Međunarodna Suradnja

Saznaj više

Referada

Studentska referada, obavijesti o upisima

Saznaj više
ESNsurvey 2017 - mapiranje izazova i...
Autor: Miroslav Madžarac

U ime Erasmus studentske mreže Hrvatska prosljeđujemo upitnik vezan uz mapiranje izazova i prepreka mobilnosti osoba s invaliditetom u Europi. 

Upitnik je namijenjen:

  1. Studentima s posebnim potrebama koji su bili na Erasmusu
  2. Studentima s posebnim potrebama bez ikakvog iskustva mobilnosti

te mu se može pristupiti putem sljedeće poveznice: https://esn.org/esnsurvey2017 

Poziv za sudjelovanje u istraživanju nalazi se u prilogu, a niže prosljeđujemo više informacija o projektu:

ESNsurvey najveći je redovni europski istraživački projekt kojeg planiraju i provode u cijelosti studenti za studente. ESN provodi ovaj projekt svake godine od 2005., a ciljana skupina su nam studenti na visokim učilištima u cijeloj Europi. Nakon provedbe studije, ESN dijeli rezultate s glavnim dionicima u području visokog obrazovanja i mobilnosti.

S obzirom da su prijašnja istraživanja ESN-a pokazala kako su 1.4% sudionika Erasmus+ programa studenti sa posebnim potrebama te da smo tijekom vlastitih istraživanja došli do zaključka da postoji još mnogo prepreka za mobilnost mladih, fokus ESNsurveya 2017 je: mapiranje izazova i prepreka mobilnosti za osobe sa invaliditetom u Europi.

 

Ispitujući ovu skupinu, ESN želi shvatiti situaciju u kojoj se pripadnici ove ciljane skupine nalaze, kako bismo pridonijeli što kvalitetnijoj mobilnosti za sve mlade. Smatramo da mobilni i nemobilni studenti s posebnim potrebama mogu pridonijeti internacionalizaciji visokoobrazovnih institucija, stoga nam je u interesu saznati na koji način visokoobrazovne institucije služe ovoj skupini studenata, odnosno dati preporuke kako visokoobrazovne institucije mogu unaprijediti pristupačnost i inkluziju lokalnih i međunarodnih studenata s posebnim potrebama.

 

Poziv za sudjelovanje u istraživanju

Popis obavijesti