Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studiji

Prijediplomski, diplomski i specijalistički studiji

Saznaj više

Obrazovanje

Stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje

Saznaj više

Međunarodna Suradnja

Saznaj više

Referada

Studentska referada, obavijesti o upisima

Saznaj više

Baza projekata

Saznaj više
Ljetna škola bioetike i ljudskih prava
Autor: Davor Delić

Svjetski savez mladih Hrvatska šestu godinu zaredom organizira Ljetnu školu bioetike i ljudskih prava koja ce se održati od 31. srpnja do 6. kolovoza u Šibeniku, a na kojoj mogu sudjelovati mladi od 18 do 30 godina iz cijele Hrvatske.

Središnji cilj projekta je edukacija, a uzbudljive teme koje će se obrađivati na ovogodišnjoj Ljetnoj školi proučavat će se iz filozofske, pravne i medicinske perspektive.

Pravo na život, pobačaj, priziv savjesti, umjetna inteligencija, kontrola populacije, međunarodno posvojenje te javni nastup neke su od tema koje će predavači predstaviti mladima. Sudionici će imati priliku novostečena znanja primijeniti na radionicama komuniciranja i debatiranja te tako izbrusiti svoje zagovaračke vještine. Poseban naglasak Ljetne škole bit će na interdisciplinarnom pristupu koji će svim sudionicima omogućiti dublje razumijevanje suvremenih bioetičkih pitanja.

Neki od ovogodišnjih predavača na Ljetnoj školi su Marina Novina, Goran Lojkić, Kristijan Sedak, Luka Ilić, Mislav Barišić, Luka Poslon i mnogi drugi.

Program se sastoji od predavanja, debata i treninga javnog nastupa, a mladi će uz to imati priliku za druženje i upoznavanje s drugim mladim osobama, a sve uživajući u ljepotama hrvatske obale i grada Šibenika.

Ljetna škola predstavlja jedinstvenu priliku za mlade, pruža im mogućnost razvijanja novih vještina i talenata u ugodnoj i mladenačkoj atmosferi, a uspomene s ljetne škole trajat će cijeli život i služiti kao temelj za osobni razvoj.

Više informacija možete pronaći na društvenim mrežama Svjetskog saveza mladih Hrvatska: FacebookInstagram i web.

Obrazac za prijavu možete pronaći na poveznici.

 

Popis obavijesti