Studiji

Preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studiji

Saznaj više

Obrazovanje

Stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje

Saznaj više

Međunarodna Suradnja

Saznaj više

Referada

Studentska referada, obavijesti o upisima

Saznaj više
Poziv na predavanje “Seizmička...
Autor: Miroslav Madžarac

Profesor Mustafa Hrasnica, dekan Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u utorak 24. travnja u 12 sati u predavaonici 121 održat će predavanje “Seizmička otpornost nosivih sistema sa zidovima“. 

Gost će u sklopu projekta YODA, koji se odvija na Zavodu za tehničku mehniku, u izlaganju i potom u raspravi pokušati odgovoriti na niz pitanja vezanih za istraživanja u području seizmičkog inženjerstva.

Profesor Hrasnica autor je 3 knjige i preko 40 znanstvenih radova iz područja seizmičkog inženjerstva, te je kao projektant radio na više od 100 projekata višekatnih stambenih, javnih i poslovnih zgrada, putnih i željezničkih mostova i industrijskih postrojenja. Usavršavao se na Norwegian Institute of Technology u Trondheimu u Norveškoj te na Ecole polytechnique fédérale Lausanne u Švicarskoj, a već 18 godina vodi usješnu suradnju Građevinskog fakulteta u Sarajevu s Institut für Konstruktion und Entwerfen, Sveučilišta u Stuttgartu u Njemačkoj. Član je Deutsche Aufschuss für Stahlbeton - DAfStb, International Association for Bridge and Structural Engineering – IABSE, te jedan od osnivača Udruženja konstruktera u BiH.

Više o projektu YODA možete pročitati na stranici: http://www.grad.unizg.hr/yoda.

Popis obavijesti