Studiji

Preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studiji

Saznaj više

Obrazovanje

Stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje

Saznaj više

Međunarodna Suradnja

Saznaj više

Referada

Studentska referada, obavijesti o upisima

Saznaj više
Autor: Miroslav Madžarac

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 18. svibnja 2019. organizira Dan otvorenih vrata. Ova godina je posebno važna za Građevinski fakultet jer se u 2019. godini obilježava 100. obljetnica visokoškolskog obrazovanja iz područja građevinarstva u Republici Hrvatskoj.

Cilj događanja je približiti učenicima srednjih škola građevinarstvo kao struku te ih upoznati s mogućnostima koje se nude našim budućim studentima. Građevinarstvo je oduvijek bilo važna i cijenjena ljudska djelatnost. Važnost građevinarstva u gospodarstvu razvijenih država vidljiva je po tome što je to grana privrede koja zauzima 10 do 12 posto bruto domaćega proizvoda te u najvećoj mjeri utječe na gotovo sve promjene koje se događaju u društvu. U Hrvatskoj građevinarstvo također ima dugu i bogatu tradiciju, a naši su građevinari poznati i priznati u svijetu. U posljednjih nekoliko godina građevinski sektor u Republici Hrvatskoj izlazi iz krize te se gotovi svi naši studenti zapošljavaju u vrlo kratkom periodu nakon završetka studija. U skoroj budućnosti se planiraju velike investicije u građevinarstvu čime se potencijalno otvaraju još bolji uvjeti za buduće generacije naših studenata.
Tijekom Dana otvorenih vrata učenici imaju priliku obići predavaonice i laboratorije našeg Fakulteta gdje iz prve ruke od nastavnika i sadašnjih studenata mogu dobiti informacija o tome što ih očekuje ako se odluče za studiranje na Građevinskom fakultetu, sve to uz dodatne audio-vizualne prikaze i prezentacije u predavaonicama Zavoda našeg Fakulteta kao i prikaze raznih ispitivanja u laboratorijima.

Popis obavijesti