Obavijesti
Summer University Vienna 2020 -...
Autor: Miroslav Madžarac

Podunavska rektorska konferencija (DRC) dijeli po dvije stipendije za ljetne škole:
- Green.Building.Solutions., https://www.drc-danube.org/2020/01/20/green-building-solutions-summer-university-vienna/
- Alternative Economic and Monetary System, https://www.drc-danube.org/2020/01/19/alternative-economic-and-monetary-systems-summer-university-vienna/.
Obavijest se može pronaći i na sveučilišnim stranicama: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/stipendije-za-dvije-ljetne-skole-u-becu/.

Studentske stipendije
Autor: Miroslav Madžarac

Na stranici http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/ostale-mogucnosti-stipendiranja/ nalaze se obavijesti o sljedećim studentskim stipendijama:

  • Indonezijska stipendija Darmasiswa za 1-godišnji studijski program bez diplome
  • Tajvanski program stipendiranja za studente (3 stipendije – potpora za ljetni tečaj kineskog jezika, stipendija za višemjesečno učenje kineskog jezika, stipendija za studij u ak. god. 2020./21.)
  • Potpora za frankofone stručne prakse Sveučilišne agencije za frankofoniju u 2020. g.
  • Stipendija za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard ("Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund")
Ljetne škole Saint Petersburg
Autor: Miroslav Madžarac

Saint Petersburg State University of Architecture and Civil Engineering nudi program ljetnih škola 2020. godine pod sljedećim temama: Russian Language, Urban Planning, BIM in HVAC&WSS, Transport Systems and Industrial&Civil Engineering. Tečajevi traju od jednog do dva tjedna uz mogućnost ostvarivanja 2 do 4 ECTS. Više informacija pronađite na poveznici https://summerschools-spbgasu.ru/ 

Ljetna praksa za studente
Autor: Miroslav Madžarac

Sveučilište u Cincinnatiju poziva studente s partnerskih sveučilišta da se prijave za ljetnu praksu u trajanju od 6 do 8 tjedana u razdoblju od 8. lipnja do 31. srpnja 2020. (vrijeme boravka po dogovoru) u sljedećim uredima: UC International, International Admissions i University Honors. Stranim studentima Sveučilište u Cincinnatiju će osigurati smještaj i prehranu, a trošak prijevoza i vize snose sami.

Sva pitanja i prijavu molimo uputiti na uctheworld@uc.edu. Više o ponudi dostupno je na sveučilišnim stranicama: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/summer-internships-marketing-and-communications-the-university-of-cincinnati/

Autor: Miroslav Madžarac

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu je 10. svibnja održana završna konferencija Erasmus + projekta pod nazivom ElBigMachine https://paginas.fe.up.pt/~elbigmac/project/, a koji ima za cilj afirmaciju građevinske inženjerske struke u društvu i u populaciji srednjoškolaca. 

Autor: Miroslav Madžarac

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu  se od 23. do 27. travnja 2019.održavala međunarodna radionica Shell Puzzle-parametarsko modeliranje i digitalna proizvodnja.

Studentski posjet gradilištu...
Autor: Miroslav Madžarac

Temeljem sporazuma Fakulteta s tvrtkom CRBC (China Road and Bridge Corporation Ltd), studenti kolegija Temeljenje, diplomskog studija usmjerenja Geotehnika, posjetili su 06. svibnja gradilište mosta Pelješac. Saznaj više… 

ShellPuzzle međunarodna radionica
Autor: Miroslav Madžarac

Na Građevinskom fakultetu o organizaciji Katedre za geometriju i fiziku od 23. do 27. travnja održava se međunarodna radionica parametarskog modeliranja i digitalne izrade "ShellPuzzle". Više saznajte na poveznici: http://www.grad.hr/geometrija/ShellPuzzle/

Stipendije slovačke vlade
Autor: Karlo Brunović

Program stipendija vlade Republike Slovačke obuhvaća podršku za mobilnost studenata, doktoranata, profesora, istraživača i umjetnika. Pokriva troškove stanovanja i putne troškove.

Prijave su otvorene do 30. travnja za sljedeću akademsku godinu i do 31. listopada za ljetni semestar aktualne akad. godine.

Više informacija

Međunarodna ljetna škola u Španjolskoj
Autor: Karlo Brunović

Sveučilište u španjolskoj la Coruñi (Universidade da Coruña) objavilo je natječaj za stipendije za Međunarodnu ljetnu školu 2018. 

Stipendije pokrivaju troškove školarine, smještaja i prehrane. Prijave se zaprimaju do 30.4.2018.

Popis kolegija za 2018.

Više informacija

3. krug Natječaja za Erasmus+ stručnu...
Autor: Karlo Brunović

Objavljen je 3. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2017./18. 

Treći krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 2.5.2018. - 30.7.2018. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2018.

Rok za prijave je 1.3.2018. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava).

Tekst Natječaja

Bilateralna suradnja Italije i...
Autor: Karlo Brunović

Talijansko Ministarstvo vanjskih poslova nudi mogućnost sufinanciranja razmjene profesora, stručnjaka i važnih osoba iz kulture, u svrhu poticanja bilateralne suradnje na područjima od zajedničkog interesa, posebice između sveučilišta i istraživačkih centara.

Međunarodne ljetne škole
Autor: Karlo Brunović

Na poveznici Sveučilišta u Zagrebu objavljene su informacije o ljetnim školama 2018. g.

Posebno ističemo ponudu Sveučilišta u Cincinnatiju za stražiranje studenata u njihovom uredu za međunarodnu suradnju u ljeto 2018. (osigurani su smještaj i prehrana). Sveučilište u Cincinnatiju će izabrati po jednog studenta sa svakog partnerskog sveučilišta. Rok za prijavu je 1. veljače. Više informacija je dostupno na poveznici.

 

Rezultati Natječaja za akademsku...
Autor: Karlo Brunović

Objavljeni su rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug).

Rezultati su dostupni na poveznici.

Objavljen poziv na podnošenje...
Autor: Karlo Brunović

Europska komisija objavila je 25. listopada 2017. g. poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu. Tekst Poziva dostupan je na službenim jezicima Europske unije na sljedećoj poveznici.

Više informacija o pripadajućim rokovima na poveznici.

Gost iz Francuske na Erasmus+...
Autor: Karlo Brunović

Tijekom kolovoza i rujna, u okviru Erasmus+ stručne prakse, na Građevinskom fakultetu boravi Leo Mercier, prvostupnik studija građevinarstva s francuskog sveučilišta L'école d'ingénieurs CESI u Angoulêmeu.

Pomak rang-liste za Erasmus+ natječaj...
Autor: Karlo Brunović

Objavljen je pomak rang-liste za aktivnost Osposobljavanje (STT) u sklopu Erasmus+ natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja unutar programskih zemalja (KA103) u ak. god. 2017./2018.

Pomak rang-liste objavljen je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu na poveznici.

Potpisan Erasmus+ ugovor o suradnji...
Autor: Karlo Brunović

Međuinstitucijski ugovor sa Sveučilištem Minho iz Brage potpisan je za razdoblje 2017. - 2021. g. i uključuje mobilnost studenata te nastavnog i stručnog osoblja.

Ugovor

Rezultati drugog kruga Natječaja za...
Autor: Karlo Brunović

Objavljeni su rezultati drugog kruga Natječaja za akademsku mobilnost u 2017. godini. Rezultati su dostupni na poveznici.

Novi Pravilnik o međunarodnoj mobilnosti
Autor: Karlo Brunović

20. travnja 2017. stupio je na snagu novi Pravilnik o međunarodnoj mobilnosti. Pravilnik se primjenjuje na sve natječaje za mobilnost koji su u nadležnosti Ureda za međunarodnu suradnju, a objavljeni su nakon 20. travnja 2017.

Pravilnik