Gost iz Francuske na Erasmus+...
Autor: Karlo Brunović

Tijekom kolovoza i rujna, u okviru Erasmus+ stručne prakse, na Građevinskom fakultetu boravi Leo Mercier, prvostupnik studija građevinarstva s francuskog sveučilišta L'école d'ingénieurs CESI u Angoulêmeu.

Na matičnom fakultetu CESI Leo studira prema programu suradnje sveučilišta i industrije, gdje dio vremena tijekom akademske godine provodi na sveučilištu, a dio radi u građevinskoj tvrtki. Pritom, osim terenskog rada na gradilištima, sudjeluje u planiranju i izradi arhitektonskih nacrta te izrađuje proračune i ponude za građevinske projekte. Unutar programa studija, studentima se osigurava financiranje za provođenje studentske prakse u međunarodnoj ustanovi u trajanju od 10 tjedana.

Svoja stručna znanja i vještine Leo Mercier odlučio je usavršiti upravo na našem Fakultetu, gdje radi na projektu „Phenomenological Modelling of Carbonation-Induced Corrosion of Radioactive Waste Disposal Structures“, PHENEMICS, pod mentorstvom doc. dr. sc. Marijane Serdar. Tijekom boravka trebao bi uz pomoć mentorice i tehničkog osoblja Laboratorija za materijale osmisliti sastav nove vrste veziva, pripremiti ga u laboratoriju te ispitati tijekom starenja. Nakon boravka Leo treba pripremiti izvještaj te na svom matičnom fakultetu prezentirati što je naučio na GF u Zagrebu. Kroz studentsku praksu steći će osnovna znanja rada u laboratoriju te projektiranja eksperimenata i analiziranja rezultata.

Popis obavijesti