Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Politika privatnosti

Sveučilište u Zagrebu Građevinski fakultet (u daljnjem tekstu Fakultet) prepoznaje važnost zaštite osobnih podataka koje obrađuje u svrhu obavljanja svoje djelatnosti te posluje sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU 2016/679) Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti podataka, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18) i Pravilnikom o zaštiti osobnih podataka Klasa: 003-05/18-02/01, Urbroj: 251-64-03-18-8 od 4. srpnja 2018.

Načela postupanja s osobnim podacima

Sveučilište u Zagrebu Građevinski fakultet s osobnim podacima postupa u skladu sa sljedećim načelima:

 • osobni podaci obrađuju se zakonito, pošteno i transparentno,
 • prikupljaju se u posebne, izričite i zakonite svrhe,
 • podaci koji se prikupljaju su primjereni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno u odnosu na svrhu prikupljanja,
 • nužno je da podaci budu točni i ažurni, te se mora poduzeti svaka razumna mjera kako bi se netočni podaci, uzimajući u obzir svrhu obrade, bez odlaganja izbrisali ili ispravili,
 • rokovi čuvanja osobnih podataka određeni su pozitivnim zakonskim propisima ili privolom ispitanika za prikupljanje i obradu osobnih podataka,
 • nužno je osigurati odgovarajuću sigurnost i zaštitu osobnih podataka od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka

Vrste osobnih podataka

Osobni podaci koje Fakultet prikuplja su primjereni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno u odnosu na svrhu prikupljanja. Podaci koji se prikupljaju mogu uključivati sljedeće: kontakt podatke (ime i prezime, adresa i telefonski broj/broj mobitela, adresa elektroničke pošte), JMBAG, OIB, datum rođenja, spol, državljanstvo, broj bankovnog računa, podatke o završenom obrazovanju.

Pravna osnova i svrha prikupljanja osobnih podataka

Osobne podatke Fakultet obrađuje na temelju zakonske obveze, privole ispitanika ili druge legitimne osnove.

Osobni podaci prikupljaju se u posebne, izričite i zakonite svrhe i neće se dalje obrađivati na način koji nije u skladu s odobrenom svrhom.

Podatke koje Fakultet prikupi koristit će za sljedeće aktivnosti:

 • uređivanje studentskog statusa,
 • kontaktiranje s bivšim studentima Fakulteta,
 • uređivanje statusa polaznika programa cjeloživotnog obrazovanja,
 • uređivanje radno-pravnog statusa,
 • ugovaranje i izvršavanje poslovne suradnje s Fakultetom,
 • provođenje zakonskih obveza i zahtjeva na koje je Fakultet dužan odgovoriti, poštivanje ugovornih obveza i pravila poslovanja

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Svaki ispitanik ima pravo u svakom trenutku od Fakulteta zatražiti pristup svojim osobnim podacima, njihov ispravak, brisanje ili ograničavanje njihove obrade, pravo na prigovor vezan uz obradu, pravo na prenosivost podataka te pravo da u bilo kojem trenutku povuče privolu, ako se obrada temelji na privoli ispitanika.

Ispitanik ima pravo na brisanje u slučaju kada podaci više nisu nužni  u odnosu na svrhu prikupljanja, ako ispitanik povuče privolu na kojoj se temelji obrada podataka, ako uloži prigovor, u slučaju da su podaci nezakonito obrađeni i ako se podaci moraju brisati radi poštovanja pravne obveze.

Navedena prava ostvaruju se podnošenjem zahtjeva na e-mail adresu Službenika za zaštitu podataka Fakulteta ili osobnom predajom zahtjeva u prostorijama Fakulteta.

 

Informacije koje automatski prikupljamo na našoj mrežnoj stranici

Kada pristupite našoj mrežnoj stranici automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što su vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Ove informacije koristimo kako bismo upravljali našom mrežnom stranicom i tehničkim rješenjima, pratili aktivnosti svoje mrežne stranice, unaprijedili njezin rad i sadržaj te poboljšali korisničko iskustvo.

Kolačići 

Za potrebe izrade i praćenja statistike posjetitelja, ova mrežna stranica koristi kolačiće (engl. cookies) – tekstualne datoteke koje preglednik sprema na računalni sustav kako bi pomogle u prilagodbi korisničkog iskustva.

Kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Ako želite ukloniti kolačiće na svojem uređaju, to možete učiniti u bilo koje doba putem postavki preglednika kojeg koristite.

Obavijest o promjenama

Sve promjene obavijesti o privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.