Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Preddiplomski

Opće napomene o Engleskom/Njemačkom jeziku u građevini

Predmeti Engleski i Njemački jezik u građevini izborni su predmeti u prvom semestru preddiplomskog studija  te unutar svakog od 7 smjerova diplomskog studija. Nastava Engleskog/Njemačkog jezika obuhvaća usvajanje tehničkog jezika građevine. Od polaznika se očekuje da pri upisu posjeduju znanje na stupnju srednji i viši srednji stupanj (intermediate/intermediate level).
U prvom semestru preddiplomskog studija usvajaju se općenita i temeljna znanja tehničkog jezika građevine uključujući opću konverzaciju, gramatiku i tehnički vokabular. Nastava njemačkog i engleskog jezika  obuhvaća osnovne pojmove niskogradnje i visokogradnje, razvoj moderne građevinarske znanosti, organizaciju studija građevine, razvoj konstrukcija i povijest nebodera, razvoj građevinskih materijala, te osnove mostova.

Način izvođenja predavanja

Predavanja se izvode interaktivno tako da su studenti kontinuirano uključeni u proces nastave putem pitanja o temama koje se obrađuju; studenti daju vlastite primjere, te izvlače zaključke.
Cilj nastave je stjecanje funkcionalne pismenosti u strukturi rečenica.pravilnom primjenom gramatičkih kategorija. Nastava uključuje osnovne pojmove u komunikaciji, te prijevodne vježbe sa stranog jezika na materinji i obrnuto.