O Zavodu

Vizija i cilj Zavoda za materijale Građevinskog fakulteta je promicanje kvalitete i postizanje njene najviše razine u obrazovnoj, znanstvenoj i stručnoj djelatnosti. Posebna pozornost pritom je posvećena ispreplitanju i međusobnom nadopunjavanju obrazovnog procesa i znanstveno-istraživačkog te stručnog rada.

U današnjem obliku, Zavod za materijale Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osnovan je  1991. godine, a od 2006. godine na Zavodu djeluju dvije katedre: Katedra za tehnologiju materijala, pročelnica prof. dr. sc. Nina Štirmer i Katedra za istraživanje materijala, pročelnica prof. dr. sc. Ivana Banjad Pečur. Okosnicu obrazovnog procesa i znanstveno-istraživačkog rada na zavodu čini laboratorij Zavoda za materijale.

U okviru nastavnih aktivnosti, Zavod održava nastavu na predmetima preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija, pritom posebno njegujući aktivno uključivanje studenata u znanstveno-istraživački rad. Uz nastavnu aktivnost, djelatnici Zavoda za materijale također aktivno sudjeluju u brojnim nacionalnim i međunarodnim znanstvenim, stručnim te Europskim projektima.