Centar karijera Građevinskog fakulteta (u daljnjem tekstu Centar karijera) prepoznaje važnost zaštite osobnih podataka koje obrađuje u svrhu obavljanja svoje djelatnosti te posluje sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (EU 2016/679) Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti podataka, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18) i Pravilnikom o zaštiti osobnih podataka Klasa: 003-05/18-02/01, Urbroj: 251-64-03-18-8 od 4. srpnja 2018.

Načela postupanja s osobnim podacima

Centar karijera s osobnim podacima postupa u skladu sa sljedećim načelima:

  • osobni podaci obrađuju se zakonito, pošteno i transparentno,
  • prikupljaju se u posebne, izričite i zakonite svrhe,
  • podaci koji se prikupljaju su primjereni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno u odnosu na svrhu prikupljanja,
  • nužno je da podaci budu točni i ažurni, te se mora poduzeti svaka razumna mjera kako bi se netočni podaci, uzimajući u obzir svrhu obrade, bez odlaganja izbrisali ili ispravili,
  • rokovi čuvanja osobnih podataka određeni su pozitivnim zakonskim propisima ili privolom ispitanika za prikupljanje i obradu osobnih podataka,
  • nužno je osigurati odgovarajuću sigurnost i zaštitu osobnih podataka od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka

Vrste osobnih podataka

Osobni podaci koje Centar karijera prikuplja su primjereni, relevantni i ograničeni na ono što je nužno u odnosu na svrhu prikupljanja. Podaci poslodavca koji se prikupljaju mogu uključivati sljedeće: naziv firme, OIB, adresa, opis djelatnosti, ime i prezime kontakt osobe, telefonski broj/broj mobitela, adresa elektroničke pošte.

Pravna osnova i svrha prikupljanja osobnih podataka

Osobne podatke Fakultet obrađuje na temelju zakonske obveze, privole ispitanika ili druge legitimne osnove.

Osobni podaci prikupljaju se u posebne, izričite i zakonite svrhe i neće se dalje obrađivati na način koji nije u skladu s odobrenom svrhom.

Uz privolu poslodavca, navedeni podaci mogu se koristiti isključivo u svrhu analize i praćenja sudionika stručne prakse na Građevinskom fakultetu te će biti dostupni samo Centru karijera Građevinskog fakulteta i nadležnom tijelu u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Centar karijera će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.

Informacije koje automatski prikupljamo na našoj mrežnoj stranici

Kada pristupite našoj mrežnoj stranici automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što su vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Ove informacije koristimo kako bismo upravljali našom mrežnom stranicom i tehničkim rješenjima, pratili aktivnosti svoje mrežne stranice, unaprijedili njezin rad i sadržaj te poboljšali korisničko iskustvo.

Kolačići 

Za potrebe izrade i praćenja statistike posjetitelja, ova mrežna stranica koristi kolačiće (engl. cookies) – tekstualne datoteke koje preglednik sprema na računalni sustav kako bi pomogle u prilagodbi korisničkog iskustva.

Kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Ako želite ukloniti kolačiće na svojem uređaju, to možete učiniti u bilo koje doba putem postavki preglednika kojeg koristite.

Obavijest o promjenama

Sve promjene obavijesti o privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.