Stručna praksa na Građevinskom fakultetu

Centar karijera obavještava studente pri otvaranju prijava za stručnu praksu koja se provodi kroz lipanj, srpanj, kolovoz i rujan. Prijave, odabir studenata i evaluacija provode se kroz digitalnu platformu Centra karijera.

Studenti koji su zaposleni kod poslodavca ili već imaju dogovorenu praksu kod poslodavca mogu se javiti Centru karijera kako bi im se to iskustvo evidentiralo kao stručna praksa i unijelo u dopunsku ispravu o studiju.

Stručna praksa traje najmanje 20 radnih dana, a Građevinski fakultet svim studentima prije obavljanja stručne prakse osigurava tečaj zaštite na radu. Obaveze studenata su polaganje ispita Zaštite na radu, sastavljanje Izvješća o obavljenoj praksi i redovito izvršavanje obaveza u sklopu stručne prakse.

U pripremi za obavljanje stručne prakse studentima može pomoći Priručnik, a za sva pitanja mogu se obratiti Centru karijera.


Obavijesti

12/07/2022
Muči te što sve treba kako bi se prijavio na stručnu praksu? Znaš ponešto o stručnoj praksi, ali nisi siguran kako se prijaviti ili što ti je potrebno? Za tebe smo izradili Upute za stručnu prasku .  Upute su sastavljane kako bi ti olakšale proces prijave i odlazak na stručnu praksu te ti dale odgovore na pitanja: 1. Kako se prijaviti na stručnu praksu? 2. Koji su mi zadaci i koju dokumentaciju trebam priložiti? 3. Kako da se prijavim i položim tečaj zaštite na radu? 4. Kako se održava tečaj zaštite na radu i koliko traje?   Nadamo se da će ti upute biti korisne i da će ti olakšati stručnu praksu.
05/05/2021
Ove godine prijave za stručnu praksu vršit će se kroz digitalnu platformu . Svi studenti bit će na vrijeme obaviješteni o načinu korištenja platforme i rokovima za prijavu. Više informacija uskoro.  
05/05/2021
Kako bismo ti olakšali proces pripreme i obavljanja stručne prakse, izradili smo  Priručnik za stručnu praksu  u kojem ćeš naći odgovore na pitanja kao što su: Što ću naučiti na stručnoj praksi? Kako se mogu prijaviti na stručnu praksu? Tko su mentori na stručnoj praksi? Koje su moje obaveze na stručnoj praksi? Hoće li mi stručna praksa biti plaćena? Kako napisati životopis i motivacijsko pismo? Nadamo se da će ti ovaj priručnik biti koristan i da ćeš u njemu naći odgovore na pitanja koja te zanimaju.