Stručna praksa na Građevinskom fakultetu

Stručna praksa namijenjena je studentima prijediplomskog i diplomskog studija. Na stručnu praksu možeš ići tijekom cijele akademske godine te preko ljeta.

Stručna praksa je dobra prilika da se upoznaš sa strukom, raznim poljima građevinarstva te konkretnim zadacima koji te čekaju u budućnosti te tako lakše posložiš svoj karijerni put. Ujedno, stječeš radno iskustvo i ostvaruješ kontakt s poslodavcima. 

Centar karijera te obavještava pri otvaranju prijava za ljetnu stručnu praksu koja se provodi kroz lipanj, srpanj, kolovoz i rujan. Prijave, odabir studenata i evaluacija provode se kroz digitalnu platformu Centra karijera.

Ako si zaposlen kod poslodavca ili već imaš dogovorenu praksu javi se Centru karijera kako bi ti se iskustvo evidentiralo kao stručna praksa i unijelo u dopunsku ispravu o studiju.

Stručna praksa traje najmanje 20 radnih dana. Obaveze su sastavljanje Izvješća o obavljenoj praksi i redovito izvršavanje obaveza u sklopu stručne prakse.

U pripremi za obavljanje stručne prakse može ti pomoći Priručnik, a za sva pitanja možeš se obratiti Centru karijera.


Obavijesti

07/07/2023
Građevinarstvo je jedna od najopasnijih djelatnosti. U svijetu zapošljava od 6 do 10 % ljudi, a odgovorna je za 20% svih smrtonosnih nesreća i otprilike isto toliko nesreća sa značajnim štetnim posljedicama.  Gradilište je izrazito dinamično okruženje u kojem se istovremeno kreću strojevi, transportira se materijal, kreću se radnici, odvijaju se razne vrste radova. Teško je, do nemoguće, predvidjeti sve situacije koje bi se na gradilištu mogle dogoditi, ali možemo zato znati na što moramo paziti. Najvažnija stvar je biti svjestan svoje okoline. Nužno je uvijek gledati oko sebe i pratiti što se događa jer prvi korak eliminacije opasnosti je njihova identifikacija.    Zbog toga i ti kao praktikant na gradilištima trebaš biti upoznat s opasnostima koje ti potencijalno prijete.
12/07/2022
Muči te što sve treba kako bi se prijavio na stručnu praksu? Znaš ponešto o stručnoj praksi, ali nisi siguran kako se prijaviti ili što ti je potrebno? Za tebe smo izradili Upute za stručnu prasku.   Upute su sastavljane kako bi ti olakšale proces prijave i odlazak na stručnu praksu te ti dale odgovore na pitanja: 1. Kako se prijaviti na stručnu praksu? 2. Koji su mi zadaci i koju dokumentaciju trebam priložiti?   Nadamo se da će ti upute biti korisne i da će ti olakšati stručnu praksu.
05/05/2021
Kako bismo ti olakšali proces pripreme i obavljanja stručne prakse, izradili smo  Priručnik za stručnu praksu   u kojem ćeš naći odgovore na pitanja kao što su: Što ću naučiti na stručnoj praksi? Kako se mogu prijaviti na stručnu praksu? Tko su mentori na stručnoj praksi? Koje su moje obaveze na stručnoj praksi? Hoće li mi stručna praksa biti plaćena? Kako napisati životopis i motivacijsko pismo? Nadamo se da će ti ovaj priručnik biti koristan i da ćeš u njemu naći odgovore na pitanja koja te zanimaju.