Poslodavci i mentori

Poslodavci se kroz Centar karijera mogu uključiti u program stručne prakse i sajam poslova GRADify te oglašavati unutar ponude poslova.

Stručna praksa

Poslodavci koji žele sudjelovati u programu stručne prakse to mogu učiniti javjanjem Centru karijera na strucna.praksa@grad.unizg.hr. Centar karijera obavještava poslodavce pri otvaranju prijava za stručnu praksu koja se provodi kroz lipanj, srpanj, kolovoz i rujan. Prijave, odabir studenata i evaluacija provode se kroz digitalnu platformu Centra karijera.

Stručna praksa traje najmanje 20 radnih dana, a Građevinski fakultet svim studentima prije obavljanja stručne prakse osigurava polaganje tečaja zaštite na radu. Obaveze poslodavaca su potpisati Sporazum o suradnji s Fakultetom te svakom studentu osigurati mentora s najmanje VSS. Uloga mentora je praćenje i podrška studentima tijekom obavljanja stručne prakse te izdavanje Potvrde o stručnoj praksi na temelju Izvješća koje sastavlja student (Potvrda se izdaje unutar digitalne platforme).

Kao podrška svim mentorima uključenim u program stručne prakse, kreirali smo webinar (1. dio / 2. dio) koji sadrži detaljno objašnjenje mentorske uloge i korisne savjete za kreiranje mentorskog odnosa sa studentima. Mentorima je dostupan i Priručnik za stručnu praksu.

Ponuda poslova

Ako želite da unutar ove stranice objavimo oglas za posao, stipendiju ili obavijest o nekom događanju za studente ili mlade inženjere građevinarstva, molimo Vas da se javite Centru karijera na: strucna.praksa@grad.unizg.hr.

Preporučuje se da Vaš oglas sadrži sljedeće elemente:

  • naslov koji sadrži naziv radnog mjesta,
  • kratki opis poduzeća/institucije (2-3 rečenice)
  • opis radnog mjesta,
  • kvalifikacije kandidata (koja znanja, vještine i iskustva su potrebna),
  • rok i način prijave,
  • kontakt za dodatne informacije.

GRADify sajam poslova

Sajam poslova GRADify održava se jednom svake akademske godine, a služi povezivanju poslodavaca iz građevinske industrije i studenata Građevinskog fakulteta u cilju ostvarivanja uspješne suradnje kroz stručnu praksu ili zaposlenje. Poslodavci koji žele sudjelovati na GRADify sajmu poslova, mogu se javiti Centru karijera na: strucna.praksa@grad.unizg.hr

Prvi sajam poslova održao se 17. travnja 2021., a kako je prošao možete saznati ovdje.