Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studiji

Preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studiji

Saznaj više

Obrazovanje

Stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje

Saznaj više

Međunarodna Suradnja

Saznaj više

Referada

Studentska referada, obavijesti o upisima

Saznaj više
Održan prvi projektni sastanak za EU...
Autor: Urednik Građevinskog fakulteta

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje u FP7 projektu Innovative Reuse of All Tyre Components in Concrete - ANAGENNISI.

Projekt se bavi implementacijom produkata reciklaže otpadnih guma za izradu betonskih proizvoda konstruktivne, ali i druge namjene. U projekt je uključeno 17 partnera iz ukupno 8 zemalja. Voditelj projekta je prof. Kypros Pilakoutas, University of Sheffiled, Department of Civil and Structural Engineering. Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagreb zajednički predstavljaju Zavod za materijale i Zavod za tehničku mehaniku. Zavod za Materijale nacionalni je voditelj industrijskih partnera iz regije s ciljem implementacije razvijenih materijala u njihovoj proizvodnji (nacionalna voditeljica: dr. sc. Marijana Serdar), te voditelj radnog paketa WP4 Use of RTPF in concrete (voditeljica: Ana Baričević). Kao predstavnici industrije s područja Republike Hrvatske uključene su slijedeće tvrtke: Arkada, Werkos, Dulex i Gumiiimpex - GRP te iz i Bosne i Hercegovine tvrtka Gradmont Gradačac.

Projekt ANAGENNISI sufinanciran je iz sredstava Europske unije kroz Sedmi okvirni program, područje Okoliš. Projekt je započeo 1.1.2014 i traje 42 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,5 milijuna eura, od čega je 3,1 milijun eura sufinanciran iz fondova Europske Unije.


Anagennisi projektni tim

Prvi sastanak projekta održan je od 27. - 31.05 u Zadru, Zagrebu i Varaždinu. Sastanku je prisustvovalo ukupno 33 sudionika, predstavnici znanstvenih institucija i industrijskih partnera. Projekt Anagennisi predstavlja primjer uspješnog i ravnopravnog sudjelovanja hrvatske znanstvene zajednice i industrijskih partnera u projektima sufinanciranim iz EU fondova.

O projektu je objavljena i reportaža 13.06.2014. u emisiji Znanstveni krugovi, HRT (http://www.hrt.hr/enz/znanstveni-krugovi/247676/).

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na http://www.anagennisi.org .

Popis obavijesti