Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studiji

Prijediplomski, diplomski i specijalistički studiji

Saznaj više

Obrazovanje

Stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje

Saznaj više

Međunarodna Suradnja

Saznaj više

Referada

Studentska referada, obavijesti o upisima

Saznaj više

Baza projekata

Saznaj više
Održan 9. Simpozij doktorskog studija...
Autor: Neven Bratolić

Dana 14. rujna 2023. godine održan je 9. Simpozij doktorskog studija Građevinarstvo. Na skupu je sudjelovalo 72 sudionika, kako uživo, tako i putem online platforme. Tijekom Simpozija, 11 doktoranada prve godine studija održalo je predavanja koja su obuhvatila zanimljive i aktualne teme od iznimne važnosti za područje građevinarstva.

Osim predavanja doktoranada, Ivan Makovec predstavio je mogućnosti mobilnosti mladih istraživača unutar EU instrumenta Djelovanja Marie Skłodowska-Curie i inicijative EURAXESS u ime Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Na okruglome stolu pod nazivom "Važnost mobilnosti za mlade istraživače" sudjelovali su zaposlenici Fakulteta koji su se u protekloj akademskoj godini usavršavali u drugim institucijama zahvaljujući financijskoj podršci Građevinskog fakulteta. Bilo je iznimno zanimljivo čuti njihova iskustva, ali i saznati rezultate provedenih mobilnosti.

Radionicu pod nazivom "Vrednovanje i pretraživanje e-izvora informacija" vodila je Jelena Bodganović, voditeljica Knjižnice Građevinskog fakulteta. Tom prilikom, mladi istraživači dobili su korisne informacije o ključnim alatima i tehnikama za učinkovito pretraživanje relevantne literature te pravilno vrednovanje izvora informacija.

Konačno, Simpozij smo zaključili druženjem doktoranada i njihovih mentora.

 

Popis obavijesti