Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studiji

Prijediplomski, diplomski i specijalistički studiji

Saznaj više

Obrazovanje

Stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje

Saznaj više

Međunarodna Suradnja

Saznaj više

Referada

Studentska referada, obavijesti o upisima

Saznaj više

Baza projekata

Saznaj više
„Najobrazovaniji Hrvat“ gost prve...
Autor: Nevenka Krfogec

Prva tribina pod nazivom Most u hrvatsku znanost održat će se u Knjižnici Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u srijedu, 10. travnja 2024. u 11 sati. Gostujući znanstvenik bit će trostruki doktor znanosti (doktor informacijskih znanosti, doktor filmologije i književnosti, doktor komunikologije i akademski redatelj) te nositelj neslužbene titule „najobrazovanijeg Hrvata“ izv. prof. dr. sc. Nikša Sviličić.

Tribina Most u hrvatsku znanost inicijativa je Znanstvenoga zavoda Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu koja ima za cilj povezivanje studenata s hrvatskim znanstvenicima iz različitih znanstvenih područja kako bi se potaknula interakcija, razmjena ideja i poticanje zanimanje studenata za znanost i znanstvenu karijeru.

Osim toga, tribine će služiti kao prostor za dijalog, razmjenu mišljenja i promicanje javne rasprave o važnim znanstvenim i društvenim pitanjima, dublje razumijevanje suštine znanstvenih dostignuća kroz interaktivnu razmjenu ideja, potičući kod studenata kritičko razmišljanje i otvarajući put novim spoznajama.

Popis obavijesti