Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studiji

Prijediplomski, diplomski i specijalistički studiji

Saznaj više

Obrazovanje

Stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje

Saznaj više

Međunarodna Suradnja

Saznaj više

Referada

Studentska referada, obavijesti o upisima

Saznaj više

Baza projekata

Saznaj više
Autor: Neven Bratolić

9.4.2024.g. je na Građevinskom fakultetu održana završna konferencija projekta BLOOM pod nazivom: "Kružno gospodarstvo u graditeljstvu".
Hvala svim građevinskim poduzetnicima, partnerima i kolegama na podršci projektu BLOOM, sufinanciranog od strane Innovation Norway Grants!

Poseban doprinos ovom događaju dali su svojim znanjem i iskustvom na početku skupa: Veleposlanik gospodin Arne Sannes Bjornstad (Royal Norwegian Embassy), ravnateljica Razvojne Agencije Zagreb Kornelija Mlinarević i gospođa Viktoriji Rončević iz Razvojne Agencije Zagrebačke županije. 
Održano je nekoliko prezentacija sa prikazom ključnih aktivnosti na temu kružnog gospodarstva u graditeljstvu u Hrvatskoj i u svijetu. 

Konferencija je održana u suradnji sa norveškim partnerom, International Development Norway te uz aktivno sudjelovanje stručnjaka. 
Doc.dr.sc. Ivan Novak s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu je prezentirao "Kružno gospodarstvo: makroekonomski pokazatelji i dobra praksa", prof.dr.sc. Martine Murphy iz Škole arhitekture i graditeljstva u Belfastu (Sveučilište Ulster) je prezentirala "Kružno gospodarstvo i smanjenje otpada kroz projektiranje" (eng. Circular Economy: reducing waste by design), a Anders Stolan, dipl.ing., CEO International Development Norway je izložio rad: "Tranzicija u zeleno poslovanje – dobre prakse iz Norveške (eng. Green Business Transition). Davor Blažek, direktor Sektora za strategiju i razvoj tvrtke NEXE je prezentirao fenomenalan megaprojekt CO₂NTESSA, o kojem će se još puno čuti i pisati. 

Projektom BLOOM zakoračili smo u osnaživanje poslovanja poduzetnika iz građevinskog sektora u Hrvatskoj, posebice u područjima koja su pogođena potresima, na teme agilnog upravljanja i kružnog gospodarstva u graditeljstvu. Sa strane Građevinskog fakulteta, sudjelovali su izv. prof. Maja-Marija Nahod, prof. dr. sc. Ivica Završki, prof. dr. sc. Anita Cerić, izv. prof. dr. sc. Zvonko Sigmund, izv. prof. dr. sc. Lana Lovrenčić Butković.
Hvala Nevenu na IT podršci bez koje ništa ne bi bilo isto.

Radujemo se budućim suradnjama koje će proizaći iz projekta BLOOM. 

EEA and Norway Grants
Norway Grants by Innovation Norway

Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia

izv.prof. dr.sc. Maja-Marija Nahod
Voditeljica projekta BLOOM

Popis obavijesti