Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studiji

Prijediplomski, diplomski i specijalistički studiji

Saznaj više

Obrazovanje

Stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje

Saznaj više

Međunarodna Suradnja

Saznaj više

Referada

Studentska referada, obavijesti o upisima

Saznaj više

Baza projekata

Saznaj više
Projekt MAGdis Građevinskog fakulteta...
Autor: Nevenka Krfogec

Projekt Sveučilišta u Zagrebu Građevinskog fakulteta pod nazivom Integrirani čvor za magnetsko bežično praćenje prostornih pomaka geotehničkih konstrukcija (MAGdis; NPOO.C3.2.R3.I1.01.0057) osvojio je financiranje na Prvom krugu poziva Dokazivanje inovativnog koncepta (referentni broj: C3.2.R3-I1.01), objavljenog u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

U radu projekta sudjelovat će istraživači sa Zavoda za geotehniku pod vodstvom prof. dr. sc. Mehe Saše Kovačevića, dok Sveučilišni Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije (CIRTT) sudjeluje na projektu u svojstvu partnera.

Cilj projekta je kroz narednih dvanaest mjeseci razviti novi proizvod za mjerenje 3D (prostornih) pomaka tla i geotehničkih konstrukcija – Integrirani čvor za magnetsko bežično praćenje prostornih pomaka geotehničkih konstrukcija (MAGdis) koji bi donio niz komparativnih prednosti u odnosu na postojeća tržišna rješenja. Nužnost praćenja je posebno izražena u posljednje vrijeme u uvjetima nepredvidivih opterećenja kao što su potresi i klimatske promjene, gdje mnoge EU strategije ističu ključnu ulogu monitoringa u implementaciji adaptacijskih mjera.

Korisnici MAGdis-a bit će tvrtke koje se bave monitoringom u geotehnici, a korist od proizvoda imat će i upravitelji infrastrukturom koji će na efikasniji način dobiti informaciju o stanju infrastrukture, ali i šira javnost kroz povećanje razine sigurnosti.

Čestitamo prof. dr. sc. Kovačeviću i njegovom timu na uspješnoj prijavi projekta te im želimo puno sreće s provedbom!

Detalji ovom Pozivu te popis potpisanih ugovora za provedbu projekata dostupni su na portalu Fondovieu.gov.hr.

Popis obavijesti