Opcije pristupačnosti Pristupačnost
O knjižnici

Knjižnica je osnovana 1919. godine kao središnja posudbena knjižnica Tehničke visoke škole u Zagrebu. U skladu s razvojem Sveučilišta knjižnica prolazi raznolike mijene, mijenjajući pritom i svoje nazive. Danas je to središnja posudbena knjižnica Arhitektonskog, Građevinskog i Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Broj posuđenih knjiga i časopisa prelazi 20 000 godišnje. Knjižna građa sastoji se od oko 45 000 svezaka knjiga, uglavnom iz područja građevinarstva, geodezije, arhitekture i urbanizma. Časopisa je oko 300 naslova, a trenutačno se nabavlja 36 naslova  na godinu. U referentnoj zbirci velik je izbor enciklopedija, leksikona, rječnika i drugih priručnika, a u knjižnici su pohranjeni i svi magistarski radovi i doktorske disertacije obranjene na sva tri gore navedena fakulteta. Knjižnica vodi autorski abecedni, stručni, matični i inventarni katalog.

 

OPAC -  katalog knjižnice Aleph

OPAC - skupni katalog knjižnica uključenih i izradu integriranog knjižničnog sustava - Aleph

Hrvatski nacionalni skupni katalog

HRVATSKA ZNANSTVENA BIBLIOGRAFIJA - Hrvatska znanstvene bibliografije (CROatian Scientific BIbliography) CROSBI trenutno pohranjuje podatke o preko 115.000 znanstvenih i stručnih radova i 2.000 cjelovitih radova (full-text). Pohranom svog rada u elektroničku arhivu CROSBI osiguravate trajnu pohranu i pristup svom radu, osiguravate pravo prvenstva i povećavate utjecaj svog rada unutar znanstvene zajednice. Projekt CROSBI je pokrenut 1997. godine s osnovnom namjenom da objedini radove koji su nastali kao rezultat rada na projektima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS).

TKO JE TKO U ZNANOSTI U HRVATSKOJ - Pred Vama je projekt Tko je tko u znanosti u Hrvatskoj koji predstavlja pokušaj da se na jednom mjestu objedine podaci o hrvatskim znanstvenicima. Ovaj i-projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa nastoji promovirati hrvatske znanstvenike u zemlji i inozemstvu, te poboljšati komunikaciju i razmjenu informacija među znanstvenicima.